Veel gestelde vragen


Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?

Aan uiterlijk is er geen verschil, acrylnagels zijn alleen iets harder en gelnagels zijn iets flexibeler. Beide producten worden op een andere wijze aangebracht en uitgehard.

Duurt een behandeling met gel langer dan acryl?
Nee, want een gelnagel heeft minder vijlwerk nodig en dit compenseert dan de tijd die de gel nodig heeft om onder de UV Lamp uit te harden.
Hoe lang duurt een behandeling?
Dit is afhankelijk van de wensen van de klant, bijvoorbeeld versieringen, lakken en piercingen of andere wensen.

Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?
Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht.

Kun je schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?
Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt.

Kun je gewoon alles doen met een nagelverlenging?

Ja, als je ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Gebruik ze niet als gereedschap en bescherm ze wel tegen agressieve schoonmaakmiddelen en werkzaamheden in bijvoorbeeld de tuin.

Is een nabehandeling noodzakelijk?
Ja, wel als u de nagels mooi wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raakt de nagel zijn balans kwijt, waardoor deze eerder kan breken. De nagel moet weer opgevuld worden waarna de nagel weer in optimale conditie is. Meestal moeten de nagels om de drie a vier weken opgevuld worden, dit hangt af van de groeisnelheid van uw eigen nagels.Bij een nagelbijter groeit de nagel iets sneller dus zal er eerder een nabehandeling moeten plaatsvinden en tussendoor enkele controle’s om de groei te checken en eventueel te corrigeren. 

Als het me niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?
Ja, het advies is wel om dit niet zelf te doen. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat dit de natuurlijke nagel zal beschadigen. De nagelstyliste heeft professionele spullen en kennis om de kunstnagels weer te verwijderen.

Kunnen kunstnagels gelakt worden?
Ja, de nagels kunt u zelf in iedere gewenste kleur lakken. Wanneer u de lak verwijderd moet u wel remover zonder aceton gebruiken.

Kan ik de gelnagels of acrylnagels zelf inkorten?
Ja, maar gebruik geen nagelknipper of schaar. Gebruik een kartonnen vijl om de nagels bij te werken. Tijdens uw bezoek aan de nagelstudio kan ik u enkele vijlen laten zien.